• in настани и новости

  ИНОВАЦИИ ВО ОСИГУРУВАЊЕТО – ВИНЕР ОСИГУРУВАЊЕ, ПРВО ЦЕЛОСНО ДИГИТАЛНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ ВО МАКЕДОНИЈА

  Иновативно дигитално решение за клиентите на Винер Винер Осигурување на почетокот на Април го пушти во употреба првото софтверско решение на осигурителниот пазар во државата кое нуди целосно дигитално пријавување на штети. Отсега клиентите на Винер Осигурување имаат можност преку своите компјутери и смартфони да пријават секаков вид на штета, на ле...
 • in настани и новости

  Реизбрани членовите на Управниот одбор на ВИНЕР

  Долгогодишни континуирани позитивни резултати, препознатливост на ВИНЕР како лидер на осигурителниот пазар, висок степен на професионалност на менаџментот, одржување на ниво на професионална култура на вработените со фокус на посветеност на клиентот и генерирање на резултати, беа силен мотив Надзорниот одбор на Винер – Виена Иншуренс Груп повторно ...
 • in настани и новости

  Одржан VIG Management Summit 2018

  Пред неполни две недели беше одржан дводневниот Самит на менаџери на ВИГ во Виена, Австрија, на кој присуствуваа членовите на Управниот Одбор на Винер како компанија која иако е мала во споредба со останатите во групацијата, е навистина почитувана поради извонредните резултати кои ги остварува. На конференцијата која се одржа во историската зграда ...
 • in настани и новости

  Интервју на д-р Зоран Нарашанов, Генерален Директор на Winner, за XPRIMM – Романија

  „ Изминативе 10 години успеавме да креираме интелигентни и рационални осигурителни решенија за нашите клиенти и да ја освоиме нивната доверба преку нашата супериорна услуга, професионалност, посветеност и етика. Постојано ја зголемуваме нашата продажна мрежа, одржувајќи 90 филијали на територијата на Македонија и продолжуваме да ги услужуваме клиен...
 • in настани и новости

  Незаборавен двонеделен камп за дечињата на вработените во ВИГ

  Запазувајќи ја традицијата, Виена Иншуренс Груп и оваа година организираше незаборавно дружење за дечињата на вработените во групацијата, во четирите австриски кампови: Стререберс – Виена, Вагрејн – Салцбург, горниот австриски град Лод Гојсерн, и Зеходен – Каринтија. Деновите на децата од 23 националности беа исполнети со многу ав...
 • in настани и новости

  Винер Осигурување освои Второ место во рамките на VIG Xelerate програмата

  Водени од директивите на Vienna Insurance Group за дигитална трансформација на компаниите во рамките на целата групација, Винер Осигурување го прифати предизвикот на програмата VIG Xelerate  и изработи бизнис план за софтверско  решение кое ќе им понуди понапреден  и истовремено безбеден, лесен и брз пристап на клиентите до услугите на компанијата....
 • in настани и новости

  ВИНЕР – ЛИДЕР ВО БРЗА И ЕФИКАСНА ОБРАБОТКА НА ШТЕТИ

  Поставени нови стандарди во обработката и исплатата на штети на домашниот осигурителен пазар. Водејќи се од важноста на навремена, брза и реална исплата на штети, како и од нашата мисија да бидеме пример за стандардите на стручност, професионалност и етичност на пазарот, горди сме што сме лидери во ефикасноста на обработка и исплата на штети...
 • in настани и новости

  Празничен прием на ЕБА – Винер и бизнис заедницата

  На 19.12.2017 година, Европската бизнис асоцијација чиј Претседател е Претседателот на УО на Винер – Виена Иншуренс Груп АД Скопје, д-р Нарашанов, организираше прием по повод новогодишните и божиќните празници. Особено задоволство беше да се види големиот број на претприемачи, бизнисмени и директори кои успеаа да ги разменат идеите за подобрување н...
 • in настани и новости

  Детскиот Камп на ВИГ заврши, 500 дечиња од 22 земји се враќаат дома

  Изминатите две недели, околу 500 деца на вработените од компаниите под закрила на Виена Иншуренс Груп, се дружеа, се забавуваа и посетуваа работилници во рамки на веќе традиционалниот ВИГ Камп за деца кој се оддржува во Виена и околината. Дечињата поминаа 2 недели, преполни со организирани активности во четирите кампа – во кампот во градот,...
 • in настани и новости

  Средба на ЕБА предводена од д-р Нарашанов со економскиот тим на Владата

  Изминатата недела, ЕБА раководена од д-р Нарашанов, имаше средба со економскиот тим на Владата предводен од вицепремиерот Анѓушев и Министерот за финансии Тевдовски....

ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ

За сите официјални информации поврзани со работењето на Винер Осигурување, како и за општи прашања поврзани со осигурителниот бизнис, бидете слободни да се обратите во нашата служба за односи со јавност, на e-mail адресата winner@winner.mk или на телефон 078/489-998.

TOP