КАРИЕРА ВО ВИНЕР

Центар за кариера

ВИНЕР Осигурување е осигурителна компанија која е во сопственост на Vienna Insurance Group – Wiener Städtische, една од најголемите осигурителни групации во Централна и Источна Европа, составена од над 50 компании во 25 земји, со 25 илјади вработени, повеќе од 20 милиони задоволни клиенти и традиција преку 190 години во осигурителниот бизнис. Групацијата е рангирана со „А+“ според Standard & Poor’s, што е показател за безбедноста и сигурноста што ја имаат нејзините осигуреници.

Се стремиме да ги привлечеме, мотивираме и задржиме кај себе исклучителните луѓе, покажувајќи почит кон нивната работа и резултати. Веруваме во личната иницијатива, одговорност и тимска работа. Континуирано бараме чесни и вредни луѓе кои се посветени на работата. За тоа овозможуваме најконкурентен систем на наградување и обезбедуваме постојана надградба, едукација и кариера во ВИНЕР, а во рамките на интернационалниот развој и во VIENNA INSURANCE GROUP.

Како компанија со континуиран раст и развој во сите свои сегменти, поради зголемениот обем на работа, ВИНЕР има потреба од искусни и амбициозни луѓе кои заслужуваат да работат во најдобри услови и со најдобри ресурси.

Од таа причина, ВИНЕР повикува да се пријават сите заинтересирани кои ги исполнуваат критериумите за следниве позициите:

 

Потребни квалификации:

 • Високо образование
 • Работно искуство на менаџерска позиција во осигурување од минимум 3 години
 • Одлично познавање на осигурителниот пазар во Македонија
 • Возачка дозвола (Б категорија) – активен возач
 • Работа со компјутери и одлично познавање на MS Office

Персонални способности:

 • Способност за лидерство и менаџирање
 • Амибиција и самоиницијативност
 • Професионални и организирани личности
 • Динамични и насочени кон резултати
 • Креативни, претставителни, со позитивен став
 • Одлични комуникациски и презентациски вештини
 • Флексибилност за работа на терен

Одговорности и задачи:

 • Развивање и одржување на односите со клиентите
 • Раководење со продажен тим и развивање и проширување на тимот
 • Развој на стратегија за продажба и проширување на продажните канали
 • Планирање на продажбата и спроведување на акциони планови
 • Истражување на пазарот, потребите и можностите
 • Зголемување на продажбата и профитабилноста

Што нудиме:

 • Одлични услови за работа и можност за сопствено планирање на времето и обврските
 • Работен екосистем без комплицирани процедури
 • Прогресивен систем на наградување и бонуси според остварените резултати како најрелевантен критериум
 • Можност за кариерен напредок во компанијата
 • Обуки на интернационално ниво во рамките на Виена Иншуренс Груп
 • Менаџерско возило

Вашата Професионална Биографија доставете ја на e-mail: zoran.narashanov@winner.mk со назнака на апликацијата “за оглас за Директор за продажба“

Напомена:

Во вашата апликација увид ќе има единствено Претседателот на УО на Винер – Виена Иншуренс Груп.

САМО апликантите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.

Потребни квалификации:

 • Високо образование
 • Работно искуство во осигурувањето од минимум 3 години
 • Одлично познавање на осигурителниот пазар во Македонија
 • Развиена продажна мрежа на клиенти и соработници
 • Работа со компјутери и одлично познавање на MS Office

Персонални способности:

 • Познавање на пазарот на осигурување
 • Познавање на потребите на клиентите во регионот
 • Способност за управување со продажен тим
 • Одлични комуникациски и организациски способности

Одговорности и задачи:

 • Одговорен за организирање и раководење на активностите во експозитурите во регионот
 • Одговорен за активно следење на постоечките клиенти
 • Одговорен за анализа на пазарен потенцијал, наоѓање на нови клиенти и развивање нови продажни канали
 • Одговорен за секојдневно активно следење на наплатата

Што нудиме:

 • Одлични услови за работа во работен екосистем без комплицирани процедури
 • Прогресивен систем на наградување и бонуси според остварените резултати како најрелевантен критериум
 • Напредни обуки и можност за кариерен развој

 

Вашата Професионална Биографија доставете ја на e-mail: zoran.narashanov@winner.mk со назнака на апликацијата “за оглас за Директор на регион – (внесете го регионот/градот во кој би работеле)“

Напомена:

Во вашата апликација увид ќе има единствено Претседателот на УО на Винер – Виена Иншуренс Груп.

САМО апликантите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.

Одговорности:

- Развивање и продажба на сите видови на осигурување кои се дел од продажната палета на друштвото;
- Придобивање на нови клиенти и одржување на однос со постојните клиенти;
- Подготовка на понуди за клиенти;
- Наплата на полисираната премија;
- Тимска работа;
- Негување на добри меѓучовечки односи со луѓето од продажната мрежа на Друштвото и со клиентите;
- Доследно исполнување на плановите за проджба и превземените обврски;

Потребни квалификации:
- Минимум 1 години работно искуство во дејноста – осигурување;
- Високо развиени комуникациски и презентациски способности;
- Способност за работа под притисок и конструктивно решавање на работни проблеми;

Ви нудиме:
МОЖНОСТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ. КОНКУРЕНТЕН СИСТЕМ НА НАГРАДУВАЊЕ И КОНТИНУИРАНА НАДГРАДБА, ЕДУКАЦИЈА И КАРИЕРА ВО ВИНЕР ОСИГУРУВАЊЕ И VIENNA INSURANCE GROUP.

Ве молиме Вашата биографија и писмо за интерес со наслов „АГЕНТ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ” да ги испратите на email: kariera@winner.mk.

САМО апликантите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.

Сите останати заинтересирани кандидати за други работни позиции се добредојдени да ги достават своите куси биографии и мотивациони писма на kariera@winner.mk, во било кое време. Тимот на ВИНЕР ОСИГУРУВАЊЕ Ви стои на располагање за било какви дополнителни прашања кои може да ги испраќате на истата адреса за електронска пошта.

Најквалитетните ги заслужуваат најдобрите услови. Бидете и Вие дел од тимот на ПОБЕДНИЦИТЕ!

ВАЖНО: Личните податоци кои ни ги доставуваат кандидатите при конкурирањето на отворените огласи кои ги објавува Винер се чуваат за потреби на регрутација и селекција. Доколку некој од кандидатите не се согласува неговите податоци да бидат чувани, треба да го наведе тоа во e-mail пораката при доставувањето на документите, по што податоците ќе бидат избришани од нашата база на податоци во рок од една недела.

НАШАТА СТРАТЕГИЈА ЗА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ

Еден од столбовите на стратегијата за континуиран и стабилен раст на Винер Осигурување е постојаното вложување во регрутација, селекција и едукација на човечките ресурси. Во секоја од овие фази, компанијата се раководи од иновативни принципи кои нудат пријатно искуство за кандидатите, пријатна работна средина за регрутираните и напредни обуки за вработените.

Во делот на регрутација Винер Осигурување, во најголем дел се потпира на младите талентирани луѓе кои покажуваат интерес за динамична работа и желба за кариера во компанијата. Потпирајќи се на напредните политики за развивање на човечките ресурси, компанијата не ја зема како клучна претходната наобразба и искуство на кандидатите.

Во делот на селекцијата, ново-вработените имаат можност своите афинитети и способности да ги потврдат на соодветни работни задачи, и во координација со одговорните лица за човечките ресурси да го изберат правецот во кој м0жат најмногу да ја развијат својата кариера, односно да постигнат најголем личен и професионален развој.

Во делот на обуката Винер осигурување обезбедува редовни теоретски и практични обуки, внимателно адаптирани на работните задачи на вработените. Покрај редовните обуки во рамки на компанијата, на вработените во Винер на располагање им е можноста за надградени обуки во Австрија во рамки на Виена Иншуренс Груп, Групацијата на која Винер припаѓа.

За квалитетот на управувањето со ЧР, говори и податокот дека над 70% од лицата кои првото работно искуство/пракса ја имале во компанијата останале на работа во Винер. Овие лица сочинуваат над 30% од вкупниот број вработени во компанијата. Тоа зборува за капацитетот на компанијата во развојот на човечките ресурси, но и изборот на Винер меѓу младите како најпосакуван работодавач.

TOP