За Винер Осигурување, општествената одговорност првенствено значи да го ги извршуваме нашите задачи најдобро што умееме. Тоа е нашата примарна одговорност кон општеството, и тоа е најдобрата основа на која ги надоградуваме сите останати активности преку кои се обидуваме да го подобриме квлитетот на животот во средината во која работиме.

Тоа е јасно истакнато во нашата стратегија и мисија – креираме стабилни и трајни вредности, и служиме како пример за стандардите на квалитет, чесност, професионалност и етичност на пазарот. Оваа цврста основа се трудиме да ја надоградиме, давајќи примери преку креирање акции кои ја надмнуваат сферата на нашата работа и ја истакнуваат нашата свест дека да се биде добар вработен е комплементарен процес на тоа да се биде добар член на заедницата.

Во продолжение можете да видите дел од акциите кои Винер ги спроведе и на кои учествуваа голем дел од вработените на компанијата.

ДОНАЦИЈА И АКЦИЈА ЗА ПРЕУРЕДУВАЊЕ НА КУЌИТЕ ВО СОС ДЕТСКО СЕЛО

Вработените на Винер со разубавување на дворот, санација на елементите и бојадисување на куќарките заедно со децата од СОС Детско село, го означија почетокот на големата донација за комплетно уредување на сите објекти во селото.

ПОСЕТА НА СТАРИТЕ ЛИЦА ОД ДОМОТ „МЕРИ ТЕРЗИЕВА“

Поминавме прекрасно претпладне во дружење со старите лица од домот „Мери Терзиева“ во Аеродром. За оваа прилика подготвивме неколку забавни активности, како матине со евергрини од минатото, фото-презентација на најпознатите места и настани од минатото, а сето тоа го зачинивме со возбудливо бинго со интересни награди. Успеавме и да прошетаме низ дворот и да се запознаеме со градинарските активности на нашите пријатели, по што со задоволство се одзвавме на нивната покана за заеднички ручек.

TOP